Πέμπτη 24 Ιουλίου 2008

ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΟΑΕΔ «Νεανική Επιχειρηματικότητα»

«Νεανική Επιχειρηματικότητα»: Στην κατάρτιση προγράμματος για 3.000 ανέργους που επιθυμούν να ανοίξουν δική τους επιχείρηση με ενισχυμένη επιδότηση που φτάνει τις 21.000 ευρώ προχώρησε ο ΟΑΕΔ. Ειδικότερα το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται η προκήρυξη του προγράμματος «Νέοι και Επιχειρηματικότητα», το οποίο απευθύνεται σε 3.000 ανέργους ηλικίας από 22 ως 32 ετών. Σκοπός του προγράμματος είναι η προώθηση ανέργων νέων στην απασχόληση, μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών. Το ποσό της επιχορήγησης για κάθε νέο ελεύθερο επαγγελματία που υπάγεται στο πρόγραμμα καθορίζεται στα 18.000 ευρώ σε τρεις ισόποσες δόσεις. Στις περιπτώσεις επιδοτούμενων ανέργων που διακόπτουν την επιδότηση ανεργίας μέχρι το δεύτερο μήνα της επιδότησής τους, το ποσό της επιδότησης προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ (σύνολο 21.000 ευρώ).

συνέχεια...

Σχετικά άρθρα
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 3.000 ΝΕΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ 22-32 ΕΤΩΝ – ΝΕΟΙ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2008

εθνικό κτηματολόγιο 2008

Άρχισε το εθνικό κτηματολόγιο και καλούνται όσοι έχουν κάποιο δικαίωμα σε ακίνητη περιουσία σε 107 περιοχές των Νομών Αττικής, Θεσσαλονίκης και στις πρωτεύουσες των νομών όλης της χώρας που δεν είχαν ενταχθεί στο Κτηματολόγιο με παλιότερα προγράμματα να δηλώσουν ως της 30/9/08 στα αρμόδια 76 κτηματολογικά γραφεία ενώ οι ομογενείς μας και οι κάτοικοι εξωτερικού μπορούν να δηλώσουν την ακίνητη περιουσία τους μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2008

Τις πρώτες μέρες τρέξανε κάποιοι κυρίως μεγάλης ηλικίας να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά το σύστημα τόσο από πλευράς ενημέρωσης όσο και από οργάνωσης δεν ήταν έτοιμο να ανταποκριθεί δημιουργήθηκε συνωστισμός και σύγχυση που συνεχίζετε ακόμα και τώρα τα αποτελέσματα είναι τα λάθη και η ταλαιπωρία. οι δικηγόροι ζητήσανε παράταση 3 μηνών η αλήθεια είναι ότι μπορεί να πάρει τρίμηνη παράταση η καταγραφή των δικαιωμάτων αλλά πρέπει να έχει καταγραφεί το 30% ως της 30/9 εξάλλου οι συμβάσεις των εργαζομένων στο κτηματολόγιο είναι εξάμηνες. Ο λογιστικός σύλλογος Θεσσαλονίκης κατάφερε μετά από αίτημα του να δοθεί το δικαίωμα στους λογιστές να στέλνουν τις δηλώσεις από το internet χρησιμοποιώντας μόνο ένα κωδικό που έχει εκδοθεί για αυτούς .μέσα σε όλα αυτά είχαμε και την κόντρα από την ανακοίνωση του δικηγορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης με την οποία έβγαζε τους λογιστές αναρμόδιους να συντάξουν τα έγγραφα του κτηματολογίου και ότι αυτοί μόνο έχουν τις απαραίτητες γνώσεις και ας παίζει παντού από το εθνικό κτηματολόγιο ότι οι δηλώσεις είναι απλές και μπορεί να τις κάνει ο πολίτης χωρίς καμιά βοήθεια από ειδικούς. Ο λογιστικός σύλλογος Θεσσαλονίκης απάντησε σκληρά και καλούσε τους δικηγόρους για να είναι νόμιμη να κάνουν επέκταση δραστηριότητας στην εφορία και να κόψουν απόδειξη με 19% φπα και να το αποδώσουν στο κράτος που αυτή την στιγμή χάνει έσοδα.

Προσωπική μας γνώμη είναι να μην βιάζεστε γιατί τώρα αρχίζουν σιγά σιγά να ξεκλειδώνονται τα μυστικά του κτηματολογίου τόσο για τους ενδιαφερόμενους όσο και για την ίδια την υπηρεσία, όσοι έχετε δύσκολες περιπτώσεις που απαιτούνται πολλά δικαιολογητικά προσπαθήστε να τα εκδώσετε γιατί μερικά ίσως πάρουν χρόνο.


Ø Η δήλωση αφορά όλα τα ακίνητα, είτε είναι εντός, είτε είναι εκτός σχεδίου, είτε είναι αγροτικά είτε είναι αστικά. Επίσης, αφορά όλα τα δικαιώματα πάνω στα ακίνητα. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που ένα ακίνητο ανήκει σε παραπάνω από ένα άτομο, πρέπει όλοι όσοι έχουν δικαίωμα σε αυτό, να το δηλώσουν.

Ø Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να επισυνάπτουν οι πολίτες μαζί με το έντυπο της δήλωσής τους έχουν περιοριστεί μόνο σε απλό φωτοαντίγραφο του τίτλου κτήσης (π.χ συμβόλαια) και το αποδεικτικό πληρωμής πάγιου τέλους κτηματογράφησης.

Ø Από εκεί και πέρα, εφόσον υπάρχουν μπορεί να προσκομίσουν απλό φωτοαντίγραφο του πιστοποιητικού μεταγραφής και τυχόν τοπογραφικό διάγραμμα του ακινήτου που δηλώνεται.

Ø Προφανώς στις ειδικές περιπτώσεις που το ιδιοκτησιακό καθεστώς ενός ακινήτου είναι πιο σύνθετο (π.χ. χρησικτησία ή κληρονομιά) απαιτούνται κάποια επιπλέον έγγραφα.
Ø Για την υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική η προηγούμενη καταβολή του πάγιου τέλους κτηματογράφησης.

Στις αστικές περιοχές το πάγιο τέλος είναι 35€ ανά δικαίωμα, ενώ για τους βοηθητικούς χώρους (αποθήκες, γκαράζ), που αποτελούν αυτοτελείς ιδιοκτησίες το τέλος είναι 20€.
Ειδικά στις αγροτικές περιοχές τα φυσικά πρόσωπα που δηλώνουν περισσότερα από δύο (2) δικαιώματα κυριότητας ή δουλείας καταβάλλουν πάγια τέλη για δύο μόνο δικαιώματα, ανεξάρτητα από τον συνολικό αριθμό δικαιωμάτων που δηλώνουν στον συγκεκριμένο ΟΤΑ.
Η πληρωμή του τέλους γίνεται μέσω τραπεζών, των 13 μεγαλύτερων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και το αποδεικτικό καταβολής επισυνάπτεται στο έντυπο της δήλωσης.


Ø υπάρχει η δυνατότητα υποβολής της δήλωσης ηλεκτρονικά μέσω ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της Κτηματολόγιο Α.Ε. http://www.ktimatologio.gr/. Σε αυτή την περίπτωση τα συνυποβαλλόμενα έγγραφα αποστέλλονται ταχυδρομικά στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης και η πληρωμή του πάγιου τέλους πραγματοποιείται με πιστωτική κάρτα.

http://www.accounting-team.gr/