Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Παράταση προθεσμίας υποβολής φορολογικης δηλωσης 2010

Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος
1)Μισθωτοί, συνταξιούχοι, ιπτάμενοι, ναυτιλλόμενοι, φορολογούμενοι με εισοδήματα της αλλοδαπής, καθώς & κάτοικοι εξωτερικού με εισοδήματα στην Ελλάδα.

2)συμμετοχή σε εταιρία ή κοινοπραξία ή κοινωνία, ανεξάρτητα από την κατηγορία των βιβλίων που τηρεί ή αν δεν τηρεί βιβλία του Κ.Β.Σ. ,εφόσον η διαχειρ. περίοδος έληξε μέσα στους μήνες 11ο και 12ο έτους 2009, χωρίς διάκριση με βάση το αντικείμενο εργασιών της εταιρείας κ.λ.π. ή απο το αν συμμετέχει σε άλλη εταιρεία ή κοινοπραξία και αντιπρόσωποι και υπόλοιπες περιπτώσεις επαγγελματιών (αντιπρόσωποι , πράκτορες ασφαλιστικών εταιρειών ,ασφαλειομεσίτες , εφημεριδοπώλες, εφόσον ο προσδιορισμός του εισοδήματος αυτών των δικαιούχων εξαρτάται απο επιχειρήσεις που τηρούν βιβλία Γ κατηγορίας του Κ.Β.Σ. , των οποίων η διαχει. περίοδος έληξε μέσα στους μήνες Νοέμβριο ή Δεκέμβριο, συγγραφείς για τα συγγραφικά τους δικαιώματα πράκτορες και αντιπρόσωποι τραπεζών κ.α.) , εισοδήματα μελών Δ.Σ. Α.Ε. και φορολογούμενοι που δεν κατοικούν στην Ελλάδα ούτε αποκτούν εισόδημα στην Ελλάδα , αλλά υποχρεούνται να υποβάλλουν δήλωση από άλλη αιτία π.χ. κάτοχοι Ι.Χ. κ.λ.π οι οποίοι δεν έχουν εισοδήματα από εμφανείς πηγές που λήγουν στις 3 και 4 Μαίου αντίστοιχα, ορίζεται η 20η Μαίου.
Η υποβολή των δηλώσεων της περίπτωσης 2 ολοκληρώνεται μέσα σε έντεκα (11) εργάσιμες ημέρες, ενώ της περίπτωσης 1 μέσα σε είκοσι δύο (22) εργάσιμες ημέρες, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ του φορολογουμένου, και με αρχή και για τις δύο περιπτώσεις για το ψηφίο 1 την 20η Μαΐου 2010
νεα ηλεκτρονική παράταση
Για περισσότερες πληροφορίες
6977384515 6955061220
Λογιστικό φορολογικό γραφείο
oikonomotexnikh@gmail।com

http://www.accounting-team.gr/φορολογικη_δηλωση_2010.htm

ημερομηνιες

Δεν υπάρχουν σχόλια: